HD технологиите – върхова ефективност при мониторинга на състоянието

Мониторингът на състоянието чрез технологии с висока разделителна способност (HD) осигурява изключителни времена за предварително предупреждение, като по този начин максимално увеличава хоризонта на планиране за поддръжка и ремонти. На свой ред това дава възможност за пълноценно използване на живота на активите, намаляване на разходите за ремонт и минимизиране на последиците от непланирани престои.

В допълнение към традиционното наблюдение на вибрациите на зъбни колела и лагери, нашите HD технологии за мониторинг на състоянието могат също така да различават сигнали, произхождащи от самия производствен процес, което може да се използва за оптимизиране на процеса.

 

Ползи

  • Проследяване на повредата през целия процес на нейното развитие
  • Получаване на много ранно предупреждение - седмици и дори месеци в повече от други технологии
  • Прогнозна и проактивна поддръжка с максимален хоризонт на планиране
  • Идентифицирайте повреди на зъбни колела и лагери като използвате  изключително ясни спектри и времеви сигнали
  • Възползвайте се от HD вибрационни данни за оптимизиране на производствения процес

HD ENV

Методът на обвиващата крива с висока разделителна способност извежда мониторинга на вибрациите на ново ниво и се интегрира лесно в съществуващата индустриална инфраструктура.

SPM HD

Метод на ударните импулси с висока разделителна способност - мониторинг на ударните импулси в много широк диапазон от обороти в минута, включително приложения с ултра ниска скорост.

HD Order Tracking

Проследяване на хармоници с висока разделителна способност - осигурява надеждни данни и кристално чисти измервателни резултати, дори когато оборотите в минута варират значително по време на измерването.

Разликата е в данните 

Възможността да се представят данни за състоянието без смущения с високо качество на разделителната способност отличава HD технологиите от другите технологии. Нашите HD технологии предлагат най-модерната технология за визуализация, която съществува в мониторинга на състоянието.

Умно проектираните и патентовани алгоритми за цифрова обработка на сигнали извличат и подобряват интересуващите ви сигналите от преобладаващите, цялостни сигнали на машината.

Data in the form of ones and zeros on a hexagon pattern in blue, black and white

HD технологиите за мониторинг на състоянието откриват неизправности на зъбни колела и лагери много рано в процеса на повреждане, което позволява да се следи отблизо развитието на повредата през всичките й етапи.