Циментова индустрия

През последните години циментовата индустрия възприе проактивния подход към поддръжката, който успешно се прилага в много други отрасли на индустрията през годините. Поддръжката представлява значителна част от оперативните разходи и като такава е критична точка за постигане на подобрение. SPM работи за циментовата индустрия от няколко години и ние продължаваме да допринасяме за подобрена надеждност на заводите на основните производители по целия свят.

Проблемите с експлоатационната готовност са основен приоритет в производството на цимент. Непланираните изключвания, причинени от повреда на оборудването, могат да струват много скъпо. Лошата експлоатационната готовност влияе върху производителността и приноса на час, а в циментовата индустрия тези цифри обикновено са много високи. Цената на вторичните повреди могат да бъдат астрономическа, ако основните производствени единици спрат работа поради повреда. Типични приложения, при които е приложим мониторинг на състоянието, са задвижвания за пещ, сепаратори, дробилки, сита, редуктори, конвейерни ленти, вентилатори, мелници за суровини, топкови мелници, асансьори и вентилатори.

Решения за циментовата промишленост

Много от приложенията се изпълняват при тежки условия, където околната среда е прашна, мръсна и гореща и т.н. Това поставя големи изисквания за оптимално смазване на лагерите с търкалящи се елементи. Нискоскоростните машини поставят и специални изисквания към методите, използвани за измерване на лагерите. Методът SPM е уникален, тъй като може да наблюдава такива условия, както и да предоставя много ранно откриване на повреди. Той не се използва само за проследяване на ръчно смазвани лагери, но се използва и в комбинация с автоматични системи за смазване, като дава сигнал кога да се извършва смазване. SPM Spectrum в комбинация с EVAM е много подходящ за поддържане на контрол върху работното състояние на предавателните кутии. При бавно въртящи се машини е много успешно използването на измервателния метод SPM HD®. SPM HD използва честота на извършване на замервания на базата на оборотите в минута и методи за алгоритмична корелация, за да осигури възможно най-високо качество на сигнала и изключително ясни спектри за анализ.

Продуктовата гама на SPM включва преносими инструменти, онлайн системи и аксесоари, специално създадени за мониторинг на ударните импулси на въртящи се машини, и оборудване за мониторинг на вибрациите за откриване на несъосност, проблеми с предавките, проблеми с балансирането, и др.

Преносими инструменти

Гамата от ръчни инструменти на SPM включва оборудване за измерване на ударни импулси, измерване на тежестта на вибрациите и анализ на вибрационния спектър.

Онлайн системи Intellinova

Онлайн системата за мониторинг и диагностика на състоянието е инструмент за управление на активите, който постоянно следи за вашето оборудване, като увеличава максимално нивото на готовност и производителността на инсталацията.

Продукти за работа във взривоопасна среда

Продуктите за работа в потенциално взривоопасна среда включват нашата онлайн система и преносими инструменти с аксесоари като сензори, трансмитери и слушалки с микрофон.

HD технологии

Мониторингът на състоянието с технологии с висока разделителна способност (HD) осигурява изключително дълго време за предварително предупреждение, като по този начин максимизира хоризонта на планиране за поддръжка и ремонти.

Практически случаи

Онлайн мониторинг на състоянието на ротационен калцинатор

Този завод за преработка на материали замени своята предишна система за мониторинг на вибрациите на нискоскоростен барабан на калцинатор с онлайн системата Intellinova Compact, след като тестовата инсталация, включваща измервания с SPM HD, се оказа успешна.

Новини

Case study: Successful trial measurements on low-speed rotary calciner

In material processing industries – such as cement manufacturing or kraft pulping – the rotary kiln, or calciner, is a production-critical piece of equipment. This cas...

Orcem successfully upgrades its vibration monitoring system

Dutch cement manufacturer Orcem, located south of Rotterdam, develops and produces a special cement called ECO2cem. One of the major advantages of ECO2cem is reduced C...

Cementa AB monitors lime kiln drive with SPM HD

Cementa AB is one of Sweden's largest manufacturers of building materials and part of the international group HeidelbergCement. The facility on Gotland off the Swedish...