Автомобилна индустрия

Автомобилната индустрия е една от най-динамичните и конкурентни индустрии в света, която е под непрекъснат натиск да подобри производителността в силно конкурентна, чувствителна към разходите среда. Следвайки ръководни принципи като щадящо производство, Цялостна ефективност на оборудването (OEE) и Производителност от световна класа (WCP), мониторингът на състоянието се превърна в ключов фактор и SPM от много години работи заедно с основните производители в Европа и Азия.

Поддържането на високо ниво на експлоатационна готовност на производствените линии е основен приоритет за автомобилната индустрия. Една от областите, в които е особено важно да се поддържа експлоатационна готовност, е в бояджийските цехове. Основните приложения тук са климатични агрегати, помпи и др. Пресите и пресите за пренасяне, при които се извършва оформянето на плочата, е друг важен раздел в индустрията. Други области, в които мониторинга на състоянието играе важна роля, са в различни машини за изпитване, напр. стенд за изпитване на автомобили (изкуствени пътища), електрически прекъсвачи за изпитване на надеждността и издръжливостта на двигатели и компоненти на трансмисията, аеродинамични тунели и др.

"Осигуряването на сгъстен въздух за нашите машини и съоръжения е от първостепенно значение, тъй като това пряко засяга нашето производство. Ние непрекъснато преразглеждаме съществуващите ни процедури и инструменти, а разработването на работните методи за поддръжка на компресорите беше високо в списъка на желанията ни от дълго време. Чрез сътрудничеството със SPM получаваме по-добър контрол върху нашите компресори, като същевременно спестяваме пари, като извършваме поддръжка, когато е необходимо, нито по-рано, нито по-късно. "

Старши инженер по поддръжка Андерс Рамстрьом и Мениджър по поддръжката Дик Ериксон, Промишлена поддръжка на Scania

Решения за автомобилната индустрия

SPM предлага всякакви хардуерни и софтуерни съоръжения, необходими за ефективен мониторинг на състоянието, от точката на събиране на данни до оценените данни за измерване. Нашите измервателни методи за мониторинг на лагери и вибрации са ефективни и добре доказани. При бавно въртящи се машини е много успешно използването на измервателния метод SPM HD®. SPM HD използва честота на извършване на замервания на базата на оборотите в минута и методи за алгоритмична корелация, за да осигури възможно най-високо качество на сигнала и изключително ясни спектри за анализ.

Преносими инструменти

Гамата от ръчни инструменти на SPM включва оборудване за измерване на ударни импулси, измерване на тежестта на вибрациите и анализ на вибрационния спектър.

Онлайн система Intellinova

Онлайн системата за мониторинг и диагностика на състоянието е инструмент за управление на активите, който постоянно следи за вашето оборудване, като увеличава максимално нивото на готовност и производителността на инсталацията.

Продукти за работа във взривоопасна среда

Продуктите за работа в потенциално взривоопасна среда включват нашата онлайн система и преносими инструменти с аксесоари като сензори, трансмитери и слушалки с микрофон.

HD технологии

Мониторингът на състоянието с технологии с висока разделителна способност (HD) осигурява изключително дълго време за предварително предупреждение, като по този начин максимизира хоризонта на планиране за поддръжка и ремонти.

Новини

Scania Industrial Maintenance continues investments in Leonova Diamond

Scania Industrial Maintenance manages the preventive maintenance in all Scania production facilities in Sweden. The operations in Södertälje have already replaced thei...

Volvo Cars in Torslanda installs Intellinova Parallel MB with HMI display in the final assembly

Short measurement windows and high requirements for integration made Intellinova Parallel MB with HMI display the choice for condition monitoring in the final assembly...

Scania equips compressors for new foundry with Intellinova Parallel EN

Swedish truck manufacturer Scania is currently making one of its most significant investments ever when building a new foundry for the production of engines at the fac...

Leading European automotive company monitors automation robots with Intellinova Parallel MB

Status Pro Maschinendiagnostik, distributor of SPM condition monitoring solutions in Germany, has been entrusted to deliver online measuring equipment to one of the le...

Volvo Car Corporation monitors ball screws with Intellinova Parallel MB

Since early 2017, the Intellinova Parallel MB measurement system has been in operation in the assembly line at the Torslanda plant in Gothenburg, Sweden, and in early...

Практически случаи

Задвижванията на поточната линия в автомобилната индустрия

Това практически случай описва онлайн мониторинга на състоянието на критично важни за производството задвижвания на поточата линия в завода на голям производител на автомобили в Обединеното кралство.