Wireless solution

Безжичният мониторинг е основното решение за стартиране на дистанционен мониторинг на състоянието на производственото оборудване като помпи и вентилатори. В основата на безжичното решение от SPM е триаксиалният вибрационен сензор Airius. Измервателните резултати, съхранявани в SPM Cloud или в локална инсталация на база данни, са достъпни за преглед и основен анализ в уеб приложението и мобилното приложение Condmaster.NET, достъпни от всяко свързано с интернет устройство с поддържан браузър.

Предимства на безжичния мониторинг на състоянието:
– Автоматизираното събиране на данни спестява време.
– Повече работни часове могат да бъдат изразходвани за оптимизации.
– Спестява разходи за окабеляване и хардуер.
– Подобрява трудовата безопасност.
– Бърза и лесна инсталация, конфигуриране и администриране.

Безжично решение с локална инсталация на Condmaster Ruby

Заводите, които вече разполагат с други SPM инструменти, наред със софтуера за диагностика и анализ Condmaster Ruby, просто инсталират сензора Airius на машината, след което конфигурират измерванията на вибрациите за сензора в Condmaster Ruby, както и при всяко друго SPM измервателно устройство.

Оценена информация за състоянието въз основа на показанията за вибрациите от сензорите може също да бъде видяна в Condmaster.NET по по-лесно достъпен и разбираем начин.

 

Безжично решение със SPM Cloud

SPM Cloud Solution е абонаментна услуга, осигуряваща мобилен достъп по целия свят до вибрационни данни от сензорите Airius на сървър с високо ниво на сигурност. Облачното решение включва Condmaster Entity Server, който обработва суровите данни от измервания в оценена и приложима информация за състоянието. 

Конфигурирането на измерването се извършва в Condmaster.NET. Този потребителски интерфейс също така предоставя преглед на текущото състояние на наблюдаваните машини, като представя спектри, времеви сигнали и алармени списъци в интуитивни, визуално привлекателни графики, които дават възможност на потребителите от всички нива бързо да се запознаят с текущото състояние. Чрез REST API вибрационните данните от Airius могат да се споделят с други ресурси, системи или устройства.

Облачното пространство за съхранение е лесно да се увеличи с нарастващите нужди от мониторинг. Актуализациите и архивите са включени и автоматизирани.

Решението SPM Cloud е идеален избор за услугите за отдалечен анализ на състоянието на SPM.

 

Започнете в началото с облачно-базираното приложение Condmaster.NET, което се използва за достъп до измервателни данни чрез уеб браузъри на всички видове устройства.

Предоставяйки предупреждение за проблеми, свързани с вибрации, както и за неизправности на зъбни колела и лагери, безжичният вибрационен сензор е идеален за дистанционно наблюдение на състоянието.

Condmaster® Ruby е комплексен софтуер за анализ, диагностика и отстраняване на неизправности, комуникиращ с безжични вибрационни сензори.