Желязо и стоманодобивна индустрия

SPM е ангажирана с бранша на добив на желязо и стомана от началото на 70-те години на миналия век, и ние продължаваме да допринасяме за подобрената надеждност на заводите на основни производители по света.

Мониторингът на състоянието е крайъгълен камък в управлението на активите на металургичните заводи. Наличието на контрол върху експлоатационното състояние е задължително за оптимизиране на рентабилността на завода. Поддържането на наличността, максимизирането на времето за предварително предупреждение и избягването на вторични повреди са основните причини за прилагане на мониторинг, базиран на състоянието, в тези отрасли.

Типични приложения са конвейерни ленти, машини за обработка на суровини, корабни разтоварвачи, регенератори на стекове, ма-ини за непрекъснато леене, кранове, прокатни станове, машини за закаляване, поцинковане, а също и помпи, вентилатори, редуктори и др. При много от тези приложения е трудно да се определи експлоатационното състояние поради ниски обороти в минута, вариации на оборотите, кратък времеви прозорец за събиране на съответните данни, механични смущения и тежка работна среда. За да се справи с тези предизвикателства, SPM разработи методи, функции и хардуер, които да отговарят на тези изисквания.

"Изборът ни на Intellinova беше съвсем прост; това беше единствената система, която можеше да управлява измерването в нашата машина за горещо валцоване на лентови заготовки."

Кент Енгелкрона, Технически координатор, SSAB Borlänge

Решения за желязо и стоманодобивната индустрия

Измервателният метод SPM HD се прилага при работи с ниски обороти в минута и потиска механичните смущения, докато HD Order Tracking се справя с вариациите на оборотите до 50% по време на събирането на данни. Устройствата за измерване на вибрациите от висок клас в комбинация със усъвършенстваната софтуерна функционалност правят рутинните задачи за мониторинг и анализ на състоянието лесни и ефективни.

Последващият тригер е достъпен както за SPM HD, така и за анализ на вибрациите. Това прави мониторинга на задвижващия механизъм на валцовите машини лесен и надежден. Сензорите за работа в тежки условия, изключително здравите конектори и индустриалната защита на кабелите осигуряват безпроблемна работа и ниски разходи за жизнения цикъл на оборудването.

Преносими инструменти

Гамата от ръчни инструменти на SPM включва оборудване за измерване на ударни импулси, измерване на тежестта на вибрациите и анализ на вибрационния спектър.

Онлайн системи Intellinova

Онлайн системата за мониторинг и диагностика на състоянието е инструмент за управление на активите, който постоянно следи за вашето оборудване, като увеличава максимално нивото на готовност и производителността на инсталацията.

Продукти за работа във взривоопасна среда

Продуктите за работа в потенциално взривоопасна среда включват нашата онлайн система и преносими инструменти с аксесоари като сензори, трансмитери и слушалки с микрофон.

HD технологии

Мониторингът на състоянието с технологии с висока разделителна способност (HD) осигурява изключително дълго време за предварително предупреждение, като по този начин максимизира хоризонта на планиране за поддръжка и ремонти.

Практически случаи

SSAB следи състоянието на лагерите на линия за непрекъснато леене

SSAB, шведски производител на горещо и студено валцувани стоманени ленти, наскоро оборудва своята Линия за непрекъснато леене 5 с онлайн мониторинг на състоянието, използвайки Intellinova Compact и измервателния метод SPM HD.

Новини

SSAB Borlänge upgrades online monitoring in hot-rolling mill to Intellinova Parallel EN

From Swedish steel manufacturer SSAB, SPM has received an order comprising four units of the online system Intellinova Parallel EN for the replacement of existing unit...

Case study: Outer race bearing damage in autogenous mill

At Bulgarian copper production plant Aurubis, early warning of developing mechanical problems related to the autogenous grinding mill is essential. Since the mill is p...

Sandvik Materials Technology expands online vibration monitoring

Alloy and special steel manufacturer Sandvik Materials Technology in Sandviken, Sweden has decided on further investments in condition monitoring and now expands its o...

Online condition monitoring with Intellinova and DuoTech introduced at Outokumpu

Online crane condition monitoring with the new DuoTech accelerometers is now being implemented on a crane in the steel melting shop at the Outokumpu mill in Tornio in...

Sandvik Materials Technology to invest in online condition monitoring system with new accelerometer DuoTech

Alloy and special steel manufacturer Sandvik Materials Technology in Sandviken, Sweden is now preparing to equip critical production equipment with online condition mo...