Технология и експертиза, на които можете да разчитате

SPM Instrument е световен лидер в технологията за мониторинг на състоянието. Ние предлагаме на индустриите по света високоефективни решения за мониторинг на състоянието в продължение на петдесет години, и ние обичаме това, което правим. Целият ни фокус е върху разработването на продукти от световна класа за надеждност и поддръжка от световна класа - това ни отличава от останалите доставчици.

Оборудване за всяко приложение и необходимост от мониторинг

Като доставчик, предлагащ пълната гама, ние изключително разработваме и предлагаме на пазара цялата технология за измерване, анализ и представяне на данни за състоянието от сложни машини. Силата на нашите иновации позволява на нашите клиенти да се възползват от потенциала на най-ефективните решения за мониторинг на състоянието в света.

В допълнение към усъвършенстваните измервателни технологии, нашата обширна продуктова линия обхваща всичко - от сензори, трансмитери и окабеляване, до мощни онлайн и преносими инструменти и софтуер, както и методи и продукти за корективна поддръжка, като лазерно центроване на валове и балансиране.

Нашите върхови, интелигентни решения за мониторинг на състоянието създават отлична основа за проактивна стратегия за поддръжка, интегрирана в нормалните дейности по поддръжка, и ефективно предоставяща цялостна картина на състоянието на активи от критично значение. Непосредствената и оценената информация за състоянието се представя като зелено-жълто-червени кодове за състоянието за незабавно и лесно разпознаване на проблемни точки. 

Безпрецедентно време за предупреждение с HD технологията  

Ние сме създатели на ултраефективните HD технологии за мониторинг на състоянието. Предоставяйки несравнимо време за предварително предупреждение, те  своевременно откриват състояния на неизправности, за да можете да планирате поддръжка и ремонти с цел минимално прекъсване на производствения процес. Независимо дали са сложни или лесни за разбиране, HD технологиите имат силата да се справят и разрешат вашите проблеми с надеждността.

Квалифицирано обучение в SPM Академия

Нашият учебен център SPM Академия предлага стандартизирани курсове и персонализирано обучение за всички видове персонал, които взимат участие в мониторинга на състоянието, което им позволява  напълно да владеят и непрекъснато да актуализират знанията си за нашите продукти и технологии. Ние сме акредитиран партньор за обучение на Mobius Institute, предлагащ обучение по вибрационен анализ съгласно ISO CAT I - III със сертификат, както и сертифицирани SPM курсове за Анализатор по мониторинг на състоянието.

Глобално присъствие

Нашият централен офис, включително Отделът за научноизследователска и развойна дейност, производствената база и учебния център SPM Академия, се намират в Стренгнес, Швеция. SPM Груп се състои от повече от двеста отдадени професионалисти, осемдесет от които са базирани в Швеция. Нашата глобална мрежа от висококвалифицирани представители за продажби и услуги, обхващаща повече от петдесет държави, е тук, за да подкрепи вашия отдел за поддръжка, и да ви помогне да извлечете максимума от вашата програма за мониторинг на състоянието.

Свържете се с нас днес - очакваме с нетърпение да чуем с вас!

Two SPM representatives showing measuring instruments from SPM in the early days
Leonova Infinity instrument in space
43A measuring instrument with shock pulse probe and headphones

Нашата история

2020

Пусната е нова версия на Condmaster® Ruby - нашият изключително гъвкав софтуер за диагностика и анализ, предлагащ уникална функционалност за мониторинг на състоянието и възможности за оптимизация на процесите. Новото издание идва с оптимални възможности за цифровизация и обмен на данни за IIoT среда, както и разширена достъпност на данните за мониторинг на състоянието до повече платформи, които отговарят на нуждите на различни потребителите.

2019

SPM въвежда в експлоатация безжичните вибрационни сензори Airius® и Condmaster.NET – лесно за използване, уеб-базирано решение за оценка на измервателните резултати от Airius.

Пуска се на пазара приложението  LineLazer за лесно центроване на машини със сензорите LineLazer.

Пускат се актуализирани версии с осъвременена фукционалност на популярните преносими инструменти BearingChecker и VibChecker.  

2018

SPM пуска нова версия на комплексния софтуер за диагностика и отстраняване на неизправности Condmaster® Ruby. Най-новата версия е проектирана да осигури по-висока производителност, повече възможности за свързване, усъвършенствана функционалност за статистически данни и подобрено отчитане на данни.

2017

SPM въвежда Intellinova® Parallel EN - още един крайъгълен камък в семейството системи Intellinova за непрекъснат мониторинг въртящи се машини. Пуска се и нова версия на комплексния софтуер за диагностика и отстраняване на неизправности Condmaster® Ruby.

2016

SPM пуска нови безжични лазерни сензори за центроване в рамките на концепцията LineLazer за ефективно и удобно центроване на валолинии.

2015

HD ENV® – нов пионерски метод за мониторинг на вибрациите; DuoTech® - акселерометър, съчетаващ измерване на вибрации и ударни импулси; Intellinova®Parallel MB - още една версия на нашата система Intellinova; и не на последно място - през лятото на световния пазар беше представена нова версия на софтуера Condmaster® Ruby.

В началото на 2015 г. представихме нова версия на нашия популярен  Електронен стетоскоп и Ex версия на нашата онлайн система Intellinova Compact -  – Intellinova Compact Ex.

2014

SPM пуска авангардните преносими инструменти Leonova Diamond®IS и Leonova Emerald®IS за работа в екстремни взривоопасни зони. Сертифицирани от IECEx и ATEX, те предоставят усъвършенствани възможности за наблюдение на състоянието в потенциално взривоопасна индустриална среда, включително зони 0, 1 и 2.

2013

SPM стартира  Leonova Emerald®, устройство за събиране на данни от линията преносими инструменти и член на семейството на Leonova Diamond®.

2012

SPM стартира Leonova Diamond®, преносим инструмент за измерване на състоянието в тежка индустриална среда. През 2010г. на пазара също е пуснат Condmaster®Ruby, нова версия на софтуера, използван с нашите преносими инструменти и онлайн системи.

SPM пуска революционният измервателен метод   SPM®HD . Това цифрово усъвършенстване на оригиналния Метод на ударния импулс е приложимо за всички видове приложения и е особено подходящо за нискоскоростни машини. Пусната е на пазара и  Condmaster®Nova 2010, предлагаща много нови функции. Сред тях е Colored Spectrum Overview, съвсем нов начин за представяне на исторически спектри и графично разглеждане на тенденции и модели.

2009

Преносимият инструмент VibChecker излиза на световните пазари. Подобно на популярния BearingChecker, този нов измервателен уред е инструмент за начално ниво за мониторинг на състоянието. VibChecker предоставя надеждна и точна информация за вибрациите само за няколко секунди.

2008

SPM въвежда на пазара Intellinova®, онлайн система за мониторинг на състоянието. Системата използва добре доказали се методи и съвременни технологии, за да осигури възможно най-висока достъпност до машини от критично значение.

2005

Leonova™ Infinity, BearingChecker, и SLD сензора се пускат на пазара.

2004

Пуска се на пазара LineLazer, комплектът за центроване на валолинии за Leonova™ .

2002

Друго откритие техниките за мониторинг на състоянието: SPM Spectrum дава възможност за първия истински и калибриран анализ на спектъра на ударните импулси. Измерването на оцененото състояние на лагери се комбинира с лесно разпознаване на модела за потвърждаване на източника на ударните импулси.

1997

Въвежда се EVAM, метод който потвърждава постоянните усилия на SPM да разработи по-лесни за работа и по-ефективни методи за оценка.

1990

Измерването на ударните импулси и вибрациите са комбинирани в първата стъпка към цялостен мониторинг на състоянието. В същото време SPM разработва анализи на жизнения цикъл за извършване на цялостна оценка на икономическите последици от мониторинга на състоянието.

1984

След интензивна работа успяхме да инкорпорираме, в най-истинския смисъл на думата, състоянието на смазването на лагери в метода SPM®. През втората половина на 80-те години се наблюдава практически революционно развитие на софтуера. Нашият свят и този на нашите клиенти станаха компютъризирани.

1980

SPM е инсталирал милиони измервателни точки и е продал 40 000 устройства от преносимия измервателен уред 43А - истинска класика.

1970

Създадено е дружеството SPM. Само след няколко години разработихме първите правила за оценка на измервателните сигнали, които Сохел успява да изолира. Дори днес ние отделяме значителни ресурси за разработването на тези правила, както в лабораторна, така и в индустриална среда.

1969

Изобретателят Ейвинд Сьохел патентова метода на ударните импулси, който идентифицира слабите ударни импулси от лагерите с търкалящи се елементи.

1965

Историята на SPM започва през 60-те години. По това време мониторингът на състоянието се състои в поставяне на ухо на дървена пръчка или отвертка, и слушане на звука на машината. Ако нещо може да се чуе, обикновено вече е късно. А.П. Мьолер, датски корабособственик, разбира от горчив собствен опит, че товарните помпи на неговите танкери се развалят твърде често без предупреждение. Бидейки изобретател и предприемчив финансист, той  решава да направи нещо по въпроса.