Управление на сградни съоръжения

Още в края на седемдесетте години болници и летища започнаха да използват преносими инструменти на SPM за редовно измерване на вентилатори и двигатели за климатичните системи. Оттогава много ръководители на други видове сгради с високи изисквания за надеждност също се присъединиха към множеството потребители на SPM.

Мениджърите, които управляват сгради за производство в медицинската промишленост, помещения с чиста среда в електронната индустрия и центрове за данни с критични за безопасността компютърни системи и други, днес разглеждат мониторинга на състоянието като задължително условие за осигуряване на надеждност на средата и осигуряване на безопасно производство. През последните години високите енергийни разходи принудиха собствениците на сгради да обърнат внимание на намаляването на разходите за поддръжка, като преминаха от Планирана превантивна поддръжка към Поддръжка, базирана на състоянието. В същото време наемателите отправят по-високи изисквания към среда та и надеждността във важни сектори. Това накара собствениците на високопрофилни офис сгради като банки и кол центрове да инвестират в нови стратегии.

През октомври 2006 г. SPM Instrument UK в сътрудничество с клиента Centrica бяха наградени като  победители в конкурса на Британския институт за иновации при управлението на сгради и съоръженията за разработване на концепцията за "говорещата сграда". В допълнение към подобрената надеждност, тази концепция може да спомогне за реализирането на доказани икономии до 30% от оперативните разходи, като включи сградните системи онлайн и създаде "говорещата сграда“. Оборудването, което обикновено се наблюдава с различни методи в рамките на "говорещата сграда”, са машини с въртящи се части като електрически двигатели и помпи, вентилатори, въздушни филтри, котли и разпределителни кутии, като се следи за състоянието на лагерите, вибрации, температурен баланс, електрическа безопасност и други.

SPM оборудването и методите за мониторинг на състоянието при управлението на сгради и съоръжения се използват и в банкови сгради, търговски центрове, чисти помещения, центрове за данни и лаборатории.

"В миналото измерването на състоянието се извършваше ръчно на главния вентилатор на климатичната система. Инсталирането на фиксирани сензори с Intellinova Parallel MB за мониторинг на състоянието оптимизира сградата. Националният съвет за собственост (NPB) вече може да наблюдава тенденциите чрез контролния компютър, което означава пълна надеждност." 

Улф Льонквист, инженер по вибрации в Indoor Energy

Решения при управлението на сградни съоръжения

SPM Instrument предлага всякакев хардуер и софтуер, необходими за ефективен мониторинг на състоянието във всяка сграда и в географски разпръснати недвижими имоти, от точката на събиране на данни до изчислените измервателни данни. При бавно въртящи се машини е много успешно използването на измервателния метод SPM HD®. SPM HD използва честота на извършване на замервания на базата на оборотите в минута и методи за алгоритмична корелация, за да осигури възможно най-високо качество на сигнала и изключително ясни спектри за анализ.

Преносими инструменти

Гамата от ръчни инструменти на SPM включва оборудване за измерване на ударни импулси, измерване на тежестта на вибрациите и анализ на вибрационния спектър.

Онлайн системи Intellinova

Онлайн системата за мониторинг и диагностика на състоянието е инструмент за управление на активите, който постоянно следи за вашето оборудване, като увеличава максимално нивото на готовност и производителността на инсталацията.

Продукти за работа във взривоопасна среда

Продуктите за работа в потенциално взривоопасна среда включват нашата онлайн система и преносими инструменти с аксесоари като сензори, трансмитери и слушалки с микрофон.

HD технологии

Мониторингът на състоянието с технологии с висока разделителна способност (HD) осигурява изключително дълго време за предварително предупреждение, като по този начин максимизира хоризонта на планиране за поддръжка и ремонти.

“Centrica UK  спестява £ 8 на кв.м. в 20 кол центъра, които са понастоящем оборудвани с тази система.” 

Брайън Еймос, Centrica (бивша British Gas)

Новини

AstraZeneca secures operation of production-critical fans

Swedish biopharmaceutical company AstraZeneca is now investing in the Intellinova Compact online system to monitor the mechanical condition and lubrication status of s...

Intellinova Parallel MB secures indoor climate for 17th century warship Vasa

For the warship Vasa, the world's only preserved 17th-century ship, the indoor climate in the ship hall of the Vasa Museum is extremely important for the ship’s contin...

Portage County Water Resources introduces condition monitoring with SPM

Public utility department Portage County Water Resources in Ohio, USA implements condition monitoring to help ensure reliable operation of its water and wastewater fac...

Indoor Energy starts collaboration with SPM, investing in HD technology

Initially, Indoor Energy invests in the portable instrument Leonova Diamond for vibration and shock pulse measurement with the patented HD technologies HD ENV and SPM...

Torell Pump improves condition monitoring services using Leonova Diamond

Flow technology specialists Torell Pump in Stockholm, Sweden is now streamlining its condition monitoring services to customers by investing in the portable instrument...

Case studies

News